De kracht van Kwetsbaarheid

“Wat wil ik eigenlijk zeggen met mijn kunst en mijn kunstenaarschap? Ik ging op onderzoek uit en stelde me daarbij deze vragen”: 


Wie wil/moet ik zijn?!

Hoe wil ik zijn?

Wat moet ik doen om de beste versie van mijzelf te worden? 

En wat moet ik niet meer doen?


‘Cocooning’ en 'Inside- Out' is het antwoord op deze vragen. De werken in deze collectie gaan over bescherming tegen de invloeden van buitenaf en verwijzen naar het creëren van een veilige omgeving door: schilden, maskers en het uitbouwen van het lichaam, kleding aantrekken als een tweede huid. 

Later, in mijn periode van zelfontplooiing, is het pantser opengebroken. In mijn proces heb ik de lagen eraf gepeld en ben ik op onderzoek uitgegaan naar mijn verschillende identiteiten. Geïnspireerd op Jean Shinoda Bolens boek ‘Godinnen in elke vrouw’ kwam ik bij de 12 archetypen van Carl Gustav Jung gemixed met de klassieke mythologie. 

Door al die identiteiten onder de loep te nemen, kwam ik erachter dat ik meer ben dan alleen verlegen, zorgzaam en zacht. Mijn kracht zit ’m in mijn kwetsbaarheid laten zien (Ik hoef niet meer stoer te doen). Het maakt me juist sterk als ik me openstel en me echt laat zien. In de puurste vorm. Door al m’n archetypen letterlijk de ruimte te geven, maak ik ruimte voor mezelf om te ZIJN. 

Ik heb net als de godin Artemis - Griekse godin van de jacht - een heilige missie: om licht en liefde te verspreiden. Mijn kunst is mijn talisman waar die boodschap van licht en liefde in zit. Dit is mijn manier van communiceren.”