Kostuums & props voor Theater

Het stond al op mijn wensenlijst: meewerken aan een theatervoorstelling. En dat is realiteit geworden! Ik ging aan op de raakvlakken: helden, eenhoorn, buitengewoon, multidimensionaal, verwondering. Deze onderwerpen sluiten aan op de thema’s in mijn werk. 

Lees meer »

Expositie WIHH - Wegens succes verlengd!

De godinnen blijven voorlopig nog even stralen op deze bijzondere plek bij Gallery What is Happening Here! Laten we samen komen en verbinden. Kom luisteren naar de verhalen van de godinnen op zaterdag 4 of 18 november. Iedereen is welkom. Ik hoop jullie dan te zien!

Lees meer »

Expositie Gallery WIHH

Graag nodig ik jullie uit voor de expositie: Mugoba Temple - an ode to the unborn & Three Goddesses - connect with your inner light. Ik laat een selectie godinnen zien van de collectie 'Starway to Heaven'. De godinnen zijn voortgekomen uit een zelfonderzoek naar identiteit.

Lees meer »

Werk in opdracht

Marjoleins gevoel voor kleur, vorm en de originaliteit van haar werk is bijzonder. In opdracht maakte ze een meters hoog textielkunstwerk geïnspireerd op één van haar godinnen. Ze betrok ons in het creatieve proces, besprak alles nauwkeurig en heeft het werk bij ons ter plaatse opgebouwd.

Lees meer »

Expositie NDSM Fuse

Opening zaterdag 6 mei om 17:00 uur NDSM Plein 29 Amsterdam, met diverse performances. Ik doe mee met deze groeps tentoonstelling die staat in het teken van het 'model' o.a. geschilderd op glas, gestikt op textiel, abstract en figuratief, het is er allemaal. Te zien t/ m 29 mei / 2e pinksterdag.  Wees welkom!

Lees meer »

Expositie Dutch Design Week- Manifestations

Expositie bij Manifestations, tijdens Dutch Design Week. Van 22 tot en met 29 oktober 2022 in het Veemgebouw te Eindhoven. Alle godinnen van project Starway to Heaven zijn hier te zien. De collectie Inside-Out staat ook tentoongesteld om te bewonderen. 

Lees meer »

Expositie Dutch Design Week- van Abbe Museum

Een samenwerking met collega’s uit de broedplaats, genaamd: Affectlab. Ik heb een Storytelling installatie gemaakt, afgestemd met hun project: How to Tell a Herstory. Wat onderdeel is van Embassy of inclusive Society exhibition, in het Van Abbemuseum tijdens Dutch Design Week. 

Lees meer »

Expositie The (Un)Known

The (un)Known toont mythische figuren uit de binnenwereld van drie kunstenaars. Van 9 juni tot en met 28 augustus 2022 te zien in de Kunstloc, Tilburg. De LocHal is een plek waar bezoekers komen voor kennis, ontmoeting, creativiteit en cultuur. Het is een plek voor iedereen die zich wil ontplooien.

Lees meer »

Expositie Flower Art museum

Kunstenaar Corry Zwart heeft mij gevraagd om te reageren met 2 kunstwerken op twee van haar foto’s. Dit heeft ze ook gevraagd aan 20 andere kunstenaars ieder met haar/zijn een eigen discipline. Wat heeft geresulteerd in een dynamische, gevarieerde tentoonstelling.

Lees meer »

Expositie Vrijpaleis

Een groepstentoonstelling bestaande uit 20 kunstenaars. Ik had mijn doorgestikte portretten tentoongesteld samen met een serie TalisVrouwen gelukslapjes. Vrij Paleis - Een plek waar Vrij Denken, Kunst en Expressie samenkomen. Vrij Paleis maken we samen, het veschil.

Lees meer »

Expositie Galerie Klein Switzerland

Textiel Godinnen van Marjolein van der Wal. Er is hedendaagse kunst te zien van 30 verschillende kunstenaars. Een ieder heeft z’n eigen kamer. Ik heb 3 kamers ingericht, onder andere met nieuw werk. Maar er is ook een selectie van mijn Starway to Heaven-godinnen te zien. 

Lees meer »

Expositie Volkshotel

Godinnen in het Volkshotel. Kunstenares Marjolein van der Wal en Volkshotel slaan de handen ineen voor een kleurrijke tentoonstelling. Zeven immense godinnen sieren de zaal Riet, als onderdeel van het Pride programma in het hotel. Welkom in de magische wereld van Marjolein.

Lees meer »

Expositie Koel310

Kunstenares keert terug naar haar roots in Alkmaar. Marjolein van der Wal en Koel310 slaan de handen ineen voor een overzichtstentoonstelling van haar werk. Door de coronamaatregelen kunnen kunstliefhebbers tussen 5 en 21 maart 2021 op donderdag t/m zondag op afspraak op Koelmalaan 310 in Alkmaar terecht.

Lees meer »