Starway to Heaven

‘Starway to Heaven’ is het godinnenproject waar Marjolein momenteel aan werkt. Het is ontstaan als een zelfonderzoek naar identiteit. Al doende is ze een transformatieproces doorgegaan en deze godinnen laat je in een flits zien hoe dat eruit ziet.  

Marjolein vraagt zich af: kun jij connectie maken met wie je in wezen bent en je identiteit loslaten? Ze wil laten zien, dat we allemaal ‘types’ in ons dragen. Marjolein heeft zich onder andere laten inspireren op ‘Godinnen in elke vrouw’ van Jean Shinoda Bolen. Elke installatie van Starway to Heaven is een personificatie, die Marjolein linkt aan een archetypische godin. 

Marjolein: “Ik ben erachter gekomen dat ik me meer verbonden voel met het ene archetype dan met het andere. Maar door letterlijk alle delen in mezelf de ruimte te geven, maak ik ruimte voor mezelf om te ZIJN. En ik wil de toeschouwer hiermee vertellen: je bent goed zoals je bent!”  

De serie van godinnen is opgebouwd uit kledingstukken, eerder gedragen in fashion performances; in het nachtleven, op muziekfestivals en art-events. Marjolein transformeert haar kledingontwerpen naar kunstobjecten: een gedragen jasje wordt een hoofdtooi. 

De kostuums die vroeger gepresenteerd werden in ‘vluchtige’ shows worden nu vereeuwigd en geëerd in deze installaties. Elk stukje is hergebruikt, gedragen door verschillende personen en op uiteenlopende plekken geweest. Het straalt de energie uit van de drager en van het moment. Het item heeft geschiedenis geschreven en een ziel gekregen. 

Marjolein: “Mijn werk nodigt uit je te verbinden met je goddelijke essentie: Licht. Je mag stralen.  You are a Star!”.